L’HCV organitza la primera trobada europea d’hospitals veterinaris docents
Representants de vuit països europeus es reuneixen a instàncies de l’HCV per treballar plegats en els nous reptes a què s’enfronten els hospitals veterinaris docents.
Els passats 13 i 14 de febrer la Fundació Hospital Clínic Veterinari va organitzar el primer Veterinary Teaching Hospitals Meeting.
L’eix central de la trobada va ser l’intercanvi d’informació entre els diversos hospitals docents i la discussió de problemàtiques similars i de possibles vies de solució comunes davant els desafiaments que suposen els canvis que està experimentant el sector.
Dins el conjunt de l’activitat clínica veterinària, els hospitals docents representen una realitat diferenciada que ha de conjugar l’excel·lència en l’àmbit docent amb una activitat empresarial sostenible. En aquest context, l’aparició de nous actors al món de la clínica veterinària pot suposar una pèrdua de competitivitat important per centres altament especialitzats com l’Hospital Clínic Veterinari.
Canvis en el sector de les clíniques veterinàries
En els darrers anys el món de la veterinària està vivint l’aparició de nous operadors com fons d’inversió i grans botigues de productes i serveis amb ambiciosos plans d’expansió. La irrupció d’aquests grups està modificant el paisatge assistencial i condiciona la realitat i el desenvolupament futur del sector.
Davant el repte que suposa aquesta nova realitat, la Fundació HCV ha pres la iniciativa per tal d’intercanviar opinions i buscar sinèrgies amb altres hospitals docents europeus que ja s’han enfrontat a aquesta situació o que estan començant a experimentar-la.
Èxit de les jornades
El projecte es va presentar el mes de desembre en una videoconferència en què van participar representants de 9 països. D’aquest primer contacte va sorgir el compromís de l’HCV per organitzar una primera trobada monogràfica: The arrival of professional investors in the veterinary market and its effects on Veterinary Teaching Hospitals.
Aquestes primeres jornades, que van ser inaugurades pel Dr. Carles Gispert, Vice-Rector d’economia de la UAB, van comptar amb l’assistència de representants de les Universitats de Gent, Utrecht, Toulouse, Paris-Alfort, Lyon , Helsinki i Viena. L’experiència va ser molt positiva i s’ha programat ja una segona trobada on s’espera comptar amb altres universitats que s’han interessat pel projecte i que per motius d’agenda no van poder assistir en aquesta ocasió.
Tots els assistents van qualificar les jornades d’èxit rotund i van agrair a l’Hospital Clínic Veterinari la visió i l’esforç en la creació d’aquest grup de treball d’abast europeu.